ВЗАИМОПОМОЩ

Какво представляват групите за взаимопомощ и как работят ?

Групите за взаимопомощ са от максимално 5 човека, с които се събираме един път седмично. Всяка група е сформирана на принципа на общия проблем. Продължителността на срещите е десет седмици, като всеки път ще се разглеждат и дискутират различни теми, съобразени със сформираната група. 

Каква е целта ?

Споделянето и дискутирането на проблема, който свързва хората в определената група, има за цел да покаже на първо място, че не сте сами. Посещавайки срещите, ще научите как другите се справят с трудностите, какво са опитали досега и какво им е помогнало, как се борят за преодоляването им и какво ги крепи. Ще можете един на друг да окажете силна подкрепа и мотивация, а това са важни стъпки за всеки.

Какви очаквания да имате ?

Ако сте преценили за себе си, че тези срещи ще Ви помогнат, можете да бъдете сигурни в положителния краен резултат. Опитът ми показва, че желанието за промяна е водещо и когато е действително осъзнато, резултатите са повече от впечатляващи. Емпатийното отношение е важна съставка на консултирането, а по този иновативен начин ще се постигне многообразно такова.

Кога и къде ще се срещаме ?

Срещите ще се провеждат в медицински център "Хипократ - Н", с продължителност 90 минути. Началото на всяка група ще започва от началото и средата на всеки месец, като по този начин ще имате възможност винаги да изчакате започващата група и да не губите от разискваните теми. 

Теми на срещите

Актуалните теми на срещите в момента са: "Паническата атака - как да я преодолея?" и "Доброто самочувствие - даденост или постижение?".

При желание могат да бъдат сформирани и съботно-неделни групи!
За допълнителна информация и записване: Радостина Тодорова, 0888/50 64 64